O nama

Povijest tvrtke

1977 g. – Otvoreno predstavništvo i servis u Splitu tvrtke “ELEKTROKOVINA” Maribor, proizvođača elektromotora, crpnih sustava, automatike i opreme.
1990 g. – Osnovana je tvrtka “ELEKTROKOVINA ADRIA” d.o.o. Split, Vukovarska 52a u mješovitom hrvatsko – slovenskom vlasništvu.
1993 g. – Tvrtka “ELEKTROKOVINA ADRIA” d.o.o. Split je u potpunosti hrvatska tvrtka u privatnom vlasništvu s kontinuitetom djelatnosti na području cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine.
1993 g. – Započinje dugogodišnja uspješna poslovna suradnja sa vodečim svjetskim proizvođačem na području pumpne tehnologije: Grundfos – Danska.
2003 g. – Započinje poslovna suradnja s renomiranim proizvođačem industrijske automatike Danfoss – Danska.
2003 g. – Zbog povečanja obima poslovanja otvorena je velika servisna radionica i skladište na adresi Kopilica 62, Split.
2003 g. – Osnovana je tvrtka “ELEKTROKOVINA MOSTAR” d.o.o. Mostar, s istom vrstom djelatnosti koja radi samostalno na području Bosne i Hercegovine.
2008 g. – Otvorena je poslovnica u Sarajevu tvrtke “ELEKTROKOVINA MOSTAR”, radi bolje usluge svojim korisnicima na cijelom teritoriju BiH.
2010 g. – Elektrokovina Adria d.o.o. konstantno ulaže u razvoj i osuvremenjivanje tehnoloških procesa, opreme i kadrova, što utječe na konsantan rast kvaliteta usluga. Imajući u vidu da certificiran sistem kvaliteta predstavlja dokaz sposobnosti da se korisnicima pruža kvalitetna usluga kao i da je unapređenje kvalitete najbolja strategija razvoja organizacije, uveli smo integriran sistem upravljanja kvalitetom prema standardima ISO 9001:2008. Certifikaciju sistema kvalitete je obavila renomirana međunarodna certifikacijska kuća Tüv Nord.

Grundfosdanfoss-logo

 

Djelatnosti

Naša djelatnost je specijalizirana uz pumpnu tehnologiju svih vrsta tekućina i medija. Našim korisnicima smo na usluzi u kontinuitetu od samog odabira crpki, opreme i automatike do dobave ili proizvodnje odgovarajućeg crpnog sustava. Vršimo montažu i instaliranje svih crpnih sustava, uključujući izradu cjevovoda, električne instalacije te manjih građevinskih zahvata. Za svu instaliranu opremu osigurali smo servis u garantnom i vangarantnom roku, kao i ugovorno održavanje opreme kroz cijeli radni vijek.

 

Specijalizirane usluge

Vezano za našu djelatnost nudimo pakete specijalnih usluga za korisnike crpnih sustava, kao što su:
– mjerenje učinkovitosti postojećeg crpnog sustava:
Putem mjerenja radnih parametara protoka, visine dizanja i angažirane snage mjerimo učinkovitost postojećeg, često starijeg crpnog sustava, te nudimo rješenje za poboljšanje istih. Ukoliko je rješenje ugradnja novih crpki, izračunati ćemo uštedu u odnosu na postojeći crpni sustav i vrijeme povrata investicije. 
– ispitivanje kapaciteta vodocrpnih bušotina :
Putem probnog crpljenja bušotina, mjerimo kapacitet istih, te na osnovu mjerenja i parametara cjevovoda nudimo odgovarajuće bušotinske crpke.

 

Razvoj i kvaliteta

Po posebnoj potrebi korisnika naši stručnjaci razvijaju prilagođene crpne sustave kao i automatiku i raznu specijaliziranu opremu. Kvaliteta i dugi vijek korištenja su trajni cilj nas kao i proizvođača čije proizvode zastupamo. Stoga za opremu i usluge dajemo jamstveni rok od 12 do 24 mjeseca.

 

Područje djelovanja

Tvrtka Elektrokovina Adria svoje proizvode i usluge nudi i obavlja na teritoriju Republike Hrvatske a naše korisnike po potrebi pratimo i u inozemstvo.
Osnivač smo tvrtke Elektrokovina Mostar koja osim Mostara ima podružnicu i u Sarajevu a svojim korisnicima pruža usluge na cijelom teritoriju BiH, također i na teritoriju Crne Gore, Albanije i Kosova.